У Запоріжжі перейменують вулицю, названу ім’ям олімпійського чемпіона

У Запоріжжі перейменують вулицю, названу ім'ям олімпійського чемпіона.

У Запоріжжі перейменують вулицю, названу ім’ям олімпійського чемпіона. Ілюстративне фото: yug.today

У Запоріжжі на 21 сесії Запорізької міськради прийняли рішення про перейменування вулиці Якова Пункіна.

Як повідомили у міськраді, вулицю Якова Пункіна, олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби, перейменують на вулицю Артема Присяжнюка, який загинув, захищаючи Україну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що вулиця Якова Пункіна з’явилась у Запоріжжі в 2013 році. Так назвали новостворену вулицю, вздовж якої розташовані земельні ділянки в районі селища Мостозагін-7, що в Хортицькому районі.

Проте на прохання спортивної громадськості міста вулиця нашого видатного земляка Якова Пункіна все ж таки буде. Вулицю Дивногірську, що у Вознесенівському районі, перейменують на вулицю Якова Пункіна.

Варто зазначити, що олімпійський чемпіон Яков Пункін народився 8 грудня 1921 року у Запоріжжі. До початку Другої світової війни був чемпіоном України та служив у армії. У перші дні війни отримав контузію і потрапив до полону, чотири роки у концентраційних таборах Німеччини. Після звільнення з полону у 1945 році важив 36 кілограмів. Після завершення війни продовжив спортивну кар’єру та за чотири роки став чемпіоном Радянського Союзу. Тріумф на Олімпіаді у Гельсінкі стався у 1952-му році. Яків Пункін переміг у ваговій категорії 62 кілограми.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя