У Запоріжжі патрульні врятували підлітка, який намагався скоїти самогубство

У Запоріжжі патрульні врятували підлітка, який намагався скоїти самогубство.

У Запоріжжі патрульні врятували підлітка, який намагався скоїти самогубство. Фото: depositphotos.com

Вчора, 15 вересня, у Запоріжжі поліцейські оперативно розшукали і надали домедичну допомогу юнаку, який хотів покінчити життя самогубством.

Як повідомили в обласній Патрульній поліції, на спецлінію «102» зателефонували підлітки і повідомили, що їхній друг пішов геть від них і не повернувся, а згодом, по телефону, розповів про намір вкоротити собі віку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Патрульні отримали детальний опис хлопця та негайно почали обстежувати прилеглу територію.

Після того, як патрульні зупинили хлопця, вони побачили, що йому потрібна медична допомога. Таким чином, поліцейські надали йому необхідну домедичну допомогу в оперативному порядку.

Якщо ви помітили людину, яка намагається вчинити самогубство важливо діяти швидко. Ось деякі кроки, які ви можете зробити в такій ситуації:

  1. Найперше, негайно викличіть поліцію або швидку медичну допомогу, надавши точну адресу місця події.

  2. Підходьте до людини обережно і спробуйте розпочати розмову з нею. Слухайте її, виражайте співчуття та намагайтеся зрозуміти її почуття. Не судіть, не осуджуйте і не вимагайте, щоб вона «перестали так робити». Просто будьте там для неї.

  3. Не залишайте цю людину саму, особливо якщо ви вважаєте, що вона може вчинити щось негативне. Залишайтеся поруч і спробуйте втримувати її у безпечному місці.

  4. Намагайтеся зателефонувати до гарячої лінії психологічної допомоги або кризового центру. Професійні консультанти можуть надати поради та допомогу у критичних ситуаціях.

  5. Спитайте цю людину, чи є у неї родичі, друзі або близькі, яким можна зателефонувати або повідомити про ситуацію.

  6. Важливо залишатися спокійним і обережним. Не ризикуйте своєю безпекою, спробуючи змусити цю людину робити щось проти її волі. Ваша головна мета — підтримати та допомогти.

  7. Самогубство — це серйозна та трагічна проблема. Важливо брати її дуже серйозно та намагатися надати допомогу і підтримку цій людині.

Пам’ятайте, що професійна допомога важлива у таких ситуаціях, і важливо повідомити про ситуацію відповідним службам та організаціям.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя