Стало відомо, скільки жителів окупованої частини Запорізької області вступили до ворожого добровольчого батальйону | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях російська окупаційна влада створила добровольчі підрозділи. За вказівкою самопроголошеного губернатора Євгена Балицького на окупованій частині Запорізької області було створено «добробат Судоплатова». Однак бажаючих там служити знайти не можуть.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Окупаційна влада Запорізької області створила так званий «Державне унітарне підприємство Добровольчий батальйон імені П.А. Судоплатова». Його створили нібито для охорони особливо важливих та стратегічних об’єктів регіону. Хоча насправді «добробат» є особистою охороною гауляйтера Євгена Балицького та захищає його бізнес-інтересів.

За оцінками російських окупантів у батальйоні «Судоплатова» служить до 7% місцевих. Більшість людей проігнорувала «добровольчий» батальйон.

«Більша частина особового складу — це жителі Росії та найманці із Сербії. Такий факт доводить, що місцеві жителі не підтримують окупацію та ігнорують ворога», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», одному із керівників «добровольчого батальйону Судоплатова» заочно повідомили про підозру. За завданням гауляйтера «добробат» займався рекетом, захоплював приватні підприємства та залякував бізнесменів для поповнення скарбниці окупантів.

Гауляйтер Євген Балицький повідомив, що на тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни почали проєктувати та збирають ударні безпілотники, квадрокоптери та розвідувальні апарати, які передадуть «батальйону Судоплатова» та російським збройним силам для роботи на Запорізькому напрямку.

Депортація, примусова паспортизація та повноцінна мобілізація: що відбувається на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя