Штраф 4200 доларів: окупанти змушують фермерів Запорізької області ставати на військовий облік | Новини Запоріжжя

Російські окупаційні війська намагаються поповнити свої втрати в живій силі. Наразі ворог змушує фермерів Запорізької та Херсонської областей ставати на військовий облік. Тим, хто цього не зробить, погрожують великий штраф.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

У ряді тимчасово окупованих населених пунктів фермерам надіслали листи з вимогами негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку. У разі невиконання директиви сільськогосподарські підприємства чи фермери штрафуватимуть на 400 тисяч рублів (близько 4500 доларів).

«Сплата цієї суми аж ніяк не гарантує уникнення від участі у війні проти України в лавах армії держави-агресора, Активізація примусової мобілізації спричинена також зниженням підтримки війни серед російського населення».

Кремлівські «технологи» вважають, що РФ не можна оголошувати масштабну мобілізацію перед президентськими виборами. Тому чоловіки, віком від 18 до 65 років, на тимчасово окупованих територіях перебувають під хвилею тиску. Нерідко Москва «заганяє» в окупаційні війська й підлітків 16-17 років.

Комунальний колапс в окупації: в Запорізькій області люди залишились без опалення й води.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя