Понад півсотні шкіл у Запорізькій області наразі працюють за змішаною формою навчання | Новини Запоріжжя

Сьогодні, 12 квітня, були затверджені зміни до субвенції з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Відповідно до них Запорізька область отримає цього року 500 мільйонів гривень на будівництво укриттів у школах.

Про це повідомив Денис Шмигаль, прем’єрміністр України.

Наразі за змішаною формою навчання працює 51 школа у Запорізькій області, зазначають у Запорізькій обласній військовій адміністрації. Навчальний процес у цих закладах повністю проводиться в укриттях, де є все необхідне для уроків. Паралельно відбувається дистанційне навчання для дітей, батьки яких віддали перевагу онлайн-формату. Школи працюють за ротаційною моделлю змішаного режиму. Кожний клас відвідує заняття згідно зі встановленим графіком.

В одному з навчальних закладів Запоріжжя навчається 232 учні, з них у змішаному форматі навчаються 111 дітей. Учні школи зізнаються, що їм не вистачало живого спілкування з однокласниками та вчителями.

«Це було як ковток свіжого повітря. Ми всі обіймались. Взагалі, ходимо до школи та трішки абстрагуємось від війни, повернулись до того простого життя, яке у нас було», –  говорить Дар’я, учениця 10 класу.

Своєю чергою вчителі зазначають, що з офлайн навчанням покращився і рівень знань учнів: діти краще сприймають інформацію під час прямого спілкування, а вчителі можуть підійти до учня і допомогти з розв’язанням задач. 

Триває відбудова 6 зруйнованих, внаслідок ворожих обстрілів, багатоповерхівок Запоріжжя: які роботи виконано, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя