У Запорізькій області колаборанти прищеплюють дітям проросійські настрої та мотивують проходити військову службу | Новини Запоріжжя

Після російської окупації Мелітополя 43-річний прихильник «російського миру» став співпрацювати із загарбниками. Отримавши посаду ректора фейкового «Мелітопольського державного університету», він також утворив та очолив регіональний штаб так званого «всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху «Юнармія»».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі та Національній поліції Запорізької області.

У цій організації підлітків мотивують проходити військову службу у російських збройних силах, активно прищеплюють проросійські настрої та формують спотворене сприйняття та заперечення українських національних цінностей.

Колаборант популяризує цю організацію серед молоді на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Систематично організовує політичні заходи для дітей. Фото та відео з цих заходів публікують, за вказівкою колаборанта, на пропагандистському телеграм-каналі «Мелітопольський державний університет».

Ще одна колаборантка — 19-річна мешканка Мелітополя, яка добровільно обійняла керівні посади в організації «Південь молодий» та у Запорізькому регіональному відділі всеросійської громадської організації «Молода гвардія єдиної Росії».

37-річна місцева мешканка стала головою регіонального відділення загальноросійського громадсько-державного руху дітей та молоді «Рух перших», а 25-річна зрадниця очолила штаб «Ми разом із Росією».

За процесуального керівництва прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності відповідно до ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», з нового навчального року школярам на окупованих територіях регіону, пояснюватимуть причини початку «СВО».  А напередодні 1 вересня російська окупаційна влада роздає дітям шкільне приладдя з символікою країни-агресора та журнал створений у вигляді коміксів в якому дітям розповідають про так званих «героїв СВО».

Також ворог анонсував відкриття кадетських класів у Запорізькій області.  А захоплену бердянську школу окупанти перетворили на «православну гімназію».

Окупаційна влада Запорізької області активізувала запровадження грантової російської програми «Росія: країна можливостей», яка під виглядом пошуку та підтримки талановитої місцевої молоді передбачає агресивне нав’язування їй проросійських та антиукраїнських настроїв.

Викрито групу зрадників у лавах правоохоронців із Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя