В окупованому Бердянську через ускладнення від грипу померла дитина, — ЗМІ | Новини Запоріжжя

В тимчасово окупованому Бердянську значно підвищилась дитяча захворюваність. Симптоми схожі на ГРВІ, однак висока температура тримається значно довше і не збивається. Більшість шкіл та дитячих садків окупанти закрили на карантин і перевели в онлайн-формат навчання.

Про це днями повідомила Вікторія Галіціна, начальниця Бердянської міської військової адміністрації.

Батьки дітей повідомляють, що в місті дефіцит жарознижувальних препаратів і їх доводиться шукати в сусідніх містах. Хворих дітей не госпіталізують, бо лікарні переповнені пораненими загарбниками.

«Загострення ситуації пов’язане також з тим, що окупанти повністю провалили кампанію щеплень. Бердянці стверджують, що ні від коронавірусу, ні від грипу не вакцинували. Ба більше — вакцину навіть не завозили», — написала Вікторія Галіціна.

Водночас видання «Бердянськ Сьогодні», з посиланням на дописи в місцевих чатах повідомляє про смерть хлопчика.

«У 10 школі помер хлопчик, учень 7-го класу!», — цитує видання допис бердянців.

«Усі діти знають, що загинула дитина з причин ускладнень від грипу. Вони обговорюють це між собою, і їм дуже страшно, що немає ніяких пояснень цьому», — пишуть місцеві мешканці.

Жодних коментарів з приводу смерті дитини від окупаційної так званої влади немає.

Крім того, батьки хворих дітей не можуть знайти фахівців, які б могли оглянути дитину і встановити правильний діагноз. Так, мати чотирирічної дитини, у якої температура піднялася до 39 і сильний кашель, розповіла, що у приймальному відділенні дитячої лікарні їй сказали писати відмову від госпіталізації, бо це «просто грип, легені чисті».

«Сьогодні повели в поліклініку — відразу ж лікарка сказала, що шуми, зробила рентген і виявився бронхіт. У прийомному молода дівчина навиписувала ліки на 3500 рублів, тепер взагалі зовсім інше лікування виявляється потрібно», — пишуть бердянці.

Батькам доводиться лікуватись своїх дітей за порадами знайомих, бо потрапити у місті до кваліфікованого лікаря вкрай складно.

Ексдиректор підприємства у Запорізькій області заволодів більш ніж 2 млн грн із бюджету

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя