СБУ викрила чергового зрадника: за його наказами обстрілювали Запоріжжя та викрадали учасників спротиву | Новини Запоріжжя

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який діє проти України на боці агресора. Так званий заступник начальника штабу так званого «міністерства оборони днр» особисто віддавав накази обстрілювати населені пункти Запорізької області.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

За даними СБУ, мешканець Макіївки у березні 2022 року вступив до 129 окремого стрілецького полку 1 армійського корпусу міністерства оборони так званої «днр». Його призначили заступником начальника штабу.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області він брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ. Віддавав накази з нанесення артилерійського та танкового вогню по населеним пунктам регіону, забезпечував діяльність КПП та охорону блокпостів. Під його керівництвом облаштовувались фортифікаційні споруди й додаткові вогневі точки.

На виконання завдання Москви щодо придушення руху опору у Приазов’ї, він особисто брав участь у фільтраційних заходах та допитах затриманих. З потерпілих «вибивали» інформацію про місця перебування українських патріотів та схиляли їх до співпраці з РФ, зокрема, загарбників особливо цікавила інформація про учасників руху опору «Жовта стрічка».

Йому повідомили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Росіяни посилюють пропагандистський тиск на дітей в окупації: залучають до олімпіад та вивозять в РФ

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя