Розшукував учасників спротиву: на Запоріжжі судитимуть правоохоронця, який очолив орган «правопорядку» на окупованій території | Новини Запоріжжя

Начальник чергової частини одного з відділів поліції Мелітопольського районного управління поліції зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Він очолив «народну міліцію смт Якимівки», а потім так званий «отдел полиции № 3 (дислокации пгт Акимовка) УВД по г. Мелитополю и Мелитопольскому району ГУВД в Запорожской области».

За даними слідства, чоловік виконував вказівки ворога та забезпечив зміну державної символіки України на символіку РФ. Він організував незаконне вилучення табельної зброї, закріпленої за співробітниками поліції Мелітопольського райуправління, керував та брав участь у розшуку громадян, які чинять спротив, та вирішував питання з їх доставки до окупаційної «поліції».

До суду скерували обвинувальний акт за фактом державної зради. Наразі його звільнено з органів Нацполіції України та позбавлено звання майора поліції.

Росіяни вгатили по Оріхову 3 авіаснарядами та здійснили 125 артобстрілів Запорізької області: пошкоджено будинки, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя