Росіяни розстріляли українських військових, які здавалися в полон

Россияне расстреляли украинских военных, которые сдавались в плен.

Россияне расстреляли украинских военных, которые сдавались в плен. Фото: t.me/DeepStateUA

На Авдіївському напрямку російські окупанти розстріляли українських військових, які виходили з бліндажу з піднятими руками. 

Відео з розстрілом українських захисників у Степового на Авдіївському напрямку поширилося мережами. Як повідомили аналітики Deepstate, ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки окупанти натрапили на бліндаж, у якому сиділи українські військові. Вони були змушені здаватися в полон через нестачу БК. Відразу після того, як вийшов другий боєць, росіяни розстріляли обох.

Аналітики закликали відреагувати офіційних осіб держави та західних організацій ООН, ОБСЄ та інших на порушення звичаїв та традицій війни російськими загарбниками.

Те, що сталося, прокоментували в Управлінні стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ. Там повідомили, що на кадрах, опублікованих у медіа, була страта двох військовополонених Збройних Сил України. За підтвердженою інформацією, російські окупанти вкотре розстріляли беззбройних солдатів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець повідомив, що звернеться до Організації об’єднаних націй та Червоного Хреста через це відео зі стратою українських військовополонених.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя