Росіяни за гроші фонду Путіна знімають пропагандистський серіал про Запорізьку АЕС | Новини Запоріжжя

Росіяни розпочали зйомки детективного серіалу про окуповану ними Запорізьку атомну електростанцію. Грант на знімання виграло російське ТОВ «Артмастерс Продакшн» у фонда Путіна «Президентський фонд культурних ініціатив».

Інформація про переможця конкурсу грантів розміщена на сайті фонду, повідомляє представниця Інституту масової інформації (ІМІ) у Запорізькій області.

Планують зняти чотирисерійний детектив під назвою «Мирний атом». Головним героєм стане «молодий інженер», який приїхав «рятувати» Запорізьку АЕС в окупованому російськими військами Енергодарі Запорізької області. За сюжетом інженер-атомник стикається з «підступністю диверсантів, обстрілами територій, протистоїть життєвим труднощам та перемагає».

Серіал планують демонструвати в ефірах федеральних телеканалів, показувати та обговорювати в містах, пов’язаних з атомною енергетикою, освітніх закладах Росатому, у школах, а також на окупованих територіях.

Зйомки мають завершитися в червні 2024 року. Планують витратити майже мільйон доларів, з яких майже $560 тисяч виділяє фонд Путіна.

Нагадаємо, нещодавно Запорізька АЕС пережила черговий блекаут.

Вранці окупанти обстріляли населений пункт Запорізької області: били авіабомбами та артилерією

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя