Обіцяли військовозобов’язаним уникнути мобілізації: у Запоріжжі «на гарячому» затримали шахраїв | Новини Запоріжжя

Шахраями виявилися 56-річні брати. Вони обіцяли військовозобов’язаним, що за винагороду допоможуть уникнути мобілізації. Правоохоронці затримали їх під час отримання грошей.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Зловмисники розповідали своїм знайомим, що мають товариша в територіальному центрі комплектування. За 1000-1500 доларів він може викреслити їх зі списку призовників. Якщо призовники відмовлялись від такої угоди, то їх попереджали, що передадуть працівника ТЦК особисті дані для оформлення сповіщення.

4 грудня правоохоронці затримали шахраїв під час одержання 38 тисяч гривень.

Того ж дня було проведено санкціоновані обшуки у квартирах фігурантів справи та вилучено мобільні, планшет, блокнот із записами та гроші, отримані злочинним шляхом.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі». Їм загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без нього.

Здавали учасників АТО та правоохоронців, змушували брати паспорти РФ: на лаві підсудних опинилися колаборанти із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя