Росіяни в окупованому Бердянську під виглядом «націоналізації» відбирають майно у містян | Новини Запоріжжя

За інформацією мешканців тимчасово захопленого Бердянська Запорізької області, останнім часом росіяни активізували роботу з «націоналізації» нерухомості українців в окупації.

Про це повідомила голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина.

Окупанти працюють за наступною схемою: представники міністерства майна та земельних правовідносин РФ створюють так звані комісії з визначення «безхазяйного майна». Далі представники «комісії» звертаються до арбітражного суду у Приморську. Цей суд визнає майно «безхазяйним». Потім нерухомість передається в розпорядження місцевої окупаційної влади, яка або оголошує аукціон з його продажу, або самостійно визначає, кому його передати.

Від власників нерухомості вимагають перереєструвати майно у російському реєстрі, бо його можуть визнати «безхазяйним». Практика засвідчує, що росіяни можуть отримати постанову суду і вимагати виселення мешканців з будинку навіть якщо там проживають фактичні власники нерухомості, які не мають документів російського зразка.

Нагадаємо, на захопленій території Запорізької області викрадають жінок: окупанти шукають «диверсанток» та «терористок».

Став «рупором» російської пропаганди: мелітопольському колаборанту загрожує до десяти років тюрми

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя