Ракетний удар «Іскандером» по селу в Запорізькій області: через 10 днів ліквідовано наслідки атаки | Новини Запоріжжя

Через 10 днів після удару «Іскандер-М» по селу Зарічне Запорізького району було ліквідовано наслідки ворожої атаки. Матеріали на відновлення виділила благодійна організація.

Про це повідомив Юрій Малашко, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Вранці 3 листопада військові російської армії завдали удар ракетою «Іскандер-М» по селу Зарічне. Внаслідок ворожої атаки з різними пораненнями були госпіталізовані 9 людей. Також були пошкоджені 107 квартир та 33 будинки, 5 об’єктів не підлягають відновленню.

Наприкінці минулого тижня Юрій Малашко відвідав Зарічне. Як з’ясувалося, спеціальна комісія не провела обстеження ушкоджених будинків. А все, що отримали мешканці постраждалих будинків – кілька балок та плівка, якої не вистачить і для проведення мінімальних ремонтних робіт.

На сьогодні наслідки ракетного удару по Зарічному ліквідовано. Найбільше постраждали конструкції будинків, вікна та покрівлі. Матеріали на відновлення виділила благодійна організація.

«Набори для проведення аварійно-відновлювальних робіт включали тарпаулін, дерев’яні рейки, поліетиленову плівку, OSB-плити. Завдяки цьому місцеві жителі зможуть захистити свої будинки від несприятливих погодних умов», — йдеться у повідомленні Малашка.

Скидали авіабомби та били з артилерії: наслідки ворожих обстрілів по Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя