Просив мінімальне покарання: засуджений до довічного ув’язнення корегувальник ворожих обстрілів по Запоріжжю намагався оскаржити вирок | Новини Запоріжжя

У вересні минулого року 37-річного запоріжанина, який коригував ракетні удари армії РФ по військовій та критичній інфраструктурі Запоріжжя, засудили до довічного ув’язнення. Втім чоловік вирішив оскаржити вирок і подав апеляційну скаргу.

Про це повідомляє Запорізький апеляційний суд.

Зазначається, що співробітник запорізького підприємства «Іскра», маючи доступ до приміщень підприємства, збирав та передавав інформацію про рух та місцезнаходження військової техніки Збройних сил України. Також він наводив ракетні удари по підприємствах і житловим будинкам обласного центру. А після російських обстрілів доповідав про результати атак ворогу. Суд першої інстанції визнав чоловіка винним в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та засудив до довічного ув’язнення.

Та такий вирок не влаштував обвинуваченого. Він разом з захисником подали апеляційну скаргу в якій просили змінити рішення суду і призначити обвинуваченому більш м’яке (мінімальне) покарання.

«Свої прохання обґрунтовували тим, що обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному», — кажуть в пресслужбі суду.

Водночас в апеляційному суді звернули увагу на останні слова обвинуваченого, які він проголосив під час ухвалення вироку судом першої інстанції. Тоді чоловік, казав що у 2004 році уряд США почав розгойдування суспільно-політичного устрою в Україні. Назвав Революцію гідності у 2014 році державним переворотом, який влаштував Госдеп США. Називав українську владу «київським режимом», а також звинуватив в обстрілах Донбасу та Запорізької АЕС. В промові було багато російських пропагандистських наративів.  

За результатами розгляду апеляційних скарг, колегією суддів було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін. Решту життя засуджений проведе у місцях позбавлення волі.

Допомагає встановлювати окупаційний режим: повідомлено про підозру псевдокерівнику окупаційної адміністрації у Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя