У Запоріжжі повітряна тривога в середньому лунає по п’ять годин на добу | Новини Запоріжжя

З початку повномасштабного вторгнення повітряна тривога сукупно тривала у Запоріжжі 150 діб. У місті вона звучить в середньому по п’ять годин на добу.

Про це в етері національного марафону новин заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Він визнав, що кількість укриттів наразі не відповідає нормам, проте й далеко не всі мешканці спускаються до сховищ.

«Чи є у Запоріжжі укриття? Вони є. Чи в достатній кількості? Якщо ми будемо рахувати по нормах, то точно цього ще не достатньо, і ми продовжимо їх ремонтувати й будувати нові, здебільшого для наших освітніх закладів, — зазначив очільник області. — Дійсно назавжди мешканці реагують на повітряні тривоги і на то є зрозуміла причина. В Запоріжжі в середньому повітряна тривога звучить п’ять годин на добу. Тож ми маємо розуміти, що третину часу, поки людина не спить, вона має проводити безпосередньо в укритті».

Голова ЗОВА розповів про нову систему оповіщення містян про повітряну загрозу. Зараз запоріжців інформують про безпосередню ракетну небезпеку.

«Ми розбили інформування наших мешканців на декілька рівнів і інформуємо, коли безпосередньо є ракетна небезпека і ворог випустив по Запоріжжю ракети. Але з іншого боку ми також маємо розуміти, що коли ворог застосовує балістику, то термін її прильоту на територію Запоріжжя вимірюється навіть не у хвилинах, а в секундах. Це може бути 40-50 секунд, 1 хвилина 30 секунд, але це надтерміново і не завжди всі наші мешканці можуть сховатися в укриттях, й на то є причини через близькість до території лінії фронту», — зазначив Федоров.

Як повідомлялось раніше, минулого року повітряна тривога у Запорізькій області тривала 84 доби.

Нагадаємо, по Запорізькій області за день завдали понад 400 ударів: пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки.

Бригада «Спартан» завдала удару по окупантах на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя