Плавили акумулятори: у Запоріжжі виявили джерело неприємного запаху, — ФОТО | Новини Запоріжжя

В обласному центрі виявили ще одне джерело забруднення повітря. Про горе-ділків повідомили мешканці Запоріжжя у контакт-центр «15-80».

Про це повідомив виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

Саморобну піч облаштували на території «АНКОМТЕХ» по вулиці Базова, 4. Коли в даній конструкції плавили акумулятори, звідти валив чорний смердючий смог.

За словами Анатолія Куртєва, горе-підприємці не пустили на територію представників міської екології, районної адміністрації, поліції та прокуратури, які приїхали за зверненням запорожців. Також їм не надали інформацію про те, хто орендує цей промисловий майданчик.

«Акт про недопуск вже складено і буде передано правоохоронцям», —  йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 21 травня на території промислової бази по вулиці Базовій, 9 виявили орендаря, який збудував кустарну піч та проводить «випалювання» плат та пластикових медичних відходів. Одразу після першого візиту правоохоронців підприємець знову включив кустарну піч. Поліція повторно виїхала на місце і все зафіксували. 26 травня в ході санкціонованого обшуку було демонтовано та вилучено піч, дробарку, сім біг-бегів та три металеві бочки з мікросхемами, різноманітне обладнання та зразки виявлених речовин. Наприкінці червня підприємець повторно збудував піч і спалює в ній плати, пластик та гуму.

В середині серпня новостворені моніторингові групи виявили два підприємства, які спалювали відходи, у тому числі небезпечні, та труїли мешканців обласного центру небезпечним смородом.

У Запоріжжі чоловік убив знайомого манікюрними ножицями: зловмисника затримали

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя