Постійний шум та вибухи: ворог облаштував чергові полігони в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Після окупації частини Запорізької області ворог зробив з тимчасово окупованого Мелітополя логістичний центр. Наразі загарбники перетворили місто і території навколо нього на полігон, де випробовують свою техніку.

Про це в етері телемарафону повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

У жовтні 2023 року очільник окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленій частині Запорізької області Євген Балицький заявив, що росіяни розпочали виробництво безпілотних літальних апаратів на підконтрольній їм частині регіону. На виробничій базі проєктують та збирають ударні безпілотники, квадрокоптери та розвідувальних апаратів.

Наразі загарбники випробовують в Мелітополі та поблизу міста свою техніку. Декілька разів на тиждень мешканці чують незрозумілі вибухи і гул. Опановувати безпілотники змушують навіть дітей.

«Навколо Мелітополя вони влаштували декілька полігонів для випробування безпілотників. Наші мешканці постійно повідомляють про те, що незвичний шум стоїть навколо міста та регулярні вибухи саме від випробувань ворожої техніки та БпЛА навколо міста. Ворог використовує Мелітополь, як військову базу. Сьогодні вже неможливо точно сказати де саме розміщується ворог, бо просто суцільна присутність всіх військових об’єктів», — каже Федоров.

Вчителі майже щодня нагадують дітям, щоб їх батьки «правильно» голосували: в окупованій Кирилівці йде підготовка до «виборів»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя