Пошкоджено багатоповерхівки, загинув мирний житель: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області показали правоохоронці, — ФОТО | Новини Запоріжжя

З реактивних систем залпового вогню, артилерії та безпілотників військові армії РФ атакували Запорізьку область. Впродовж 19 лютого було завдано 435 ударів по населеним пунктам регіону.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Російські загарбники гатили з різного виду озброєння по містах і селах Запорізького, Пологівського та Василівського районів. Переважно ворог бив по житлових кварталах. Правоохоронці зафіксували руйнування приватних та багатоповерхових будинків: у них пошкоджено стіни, покрівлі та вибито вікна. Також постраждали господарські приміщення та гаражі.

Внаслідок ворожого обстрілу селища Приморське загинув 60-річний чоловік. Він проходив повз будинок, в який влучив ворожий снаряд.

Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів росіян. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Ліквідували два ворожих взводи та три одиниці техніки: на Запорізькому напрямку ворог намагався наступати, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя