Пожежа у п’ятиповерхівці, пошкоджена техніка рятувальників та загиблий: ворог завдав 14 авіаударів по Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Минулої доби військові російської армії завдали 97 ударів по 20 населених пунктах Запорізької області. В результаті авіаудару по Оріхову виникла пожежа в багатоповерхівці. Крім того, пошкоджена техніка рятувальників, за допомогою якої вони усували наслідки попередньої атаки. Є жертви серед мирного населення.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Військові РФ завдали 14 авіаційних ударів за добу по Гуляйполю, Оріхову, Малій Токмачці та Преображенці. Також вони здійснили 74 артилерійські обстріли по територіях Гуляйполя, Новодарівки, Малинівки, Червоного, Залізничного, Новоандріївки, Левадного, Білогір’я, Ольгівського, Чарівного, Степногірська, Кам’янського, Степового, Малих Щербаків, Павлівка та Лобкового.

Крім того, зафіксовано 6 ударів з реактивних систем залпового вогню по Верхній Терсі, Новодарівці й Темирівці, дві ворожі атаки безпілотними літальними апаратами по Гуляйполю та Малим Щербакам, а також ракетний удар по Таврійському.

За даними Запорізької обласної військової адміністрації під час авіаційного удару було поранено 42-річного місцевого жителя. Його госпіталізували.

За даними ДСНС, внаслідок авіаційного удару по Оріхову, у п’ятиповерховому будинку горіли квартири з першого по другий поверхи на загальній площі 200 квадратів.

«На жаль, загинула одна людина. Надзвичайники ліквідували займання», — повідомляють у ДСНС.

Також під час російської атаки було пошкоджено автокран рятувальників, за допомогою якого вони ліквідували наслідки авіаудару у прифронтовому місті, який ворог здійснив 30 липня. За даними надзвичайного вчорашній авіаудар був за 150 метрів від попереднього.

«Особовий склад підрозділів ДСНС не постраждав, оскільки перебував в укритті. Станом на 8:00 2 серпня аварійно-рятувальні роботи продовжуються. За підсумками двох діб рятувальники демонтували понад 200 тонн зруйнованих конструкцій», — кажуть у відомстві.

Будинки зруйновані вщент: наслідки ворожої атаки по Запорізькій області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя