В Запоріжжі зловмисники створили кол-центр: ошукали людей з ЄС на 6 млн грн | Новини Запоріжжя

Кілька мешканців Запоріжжя створили в обласному центрі кол-центр, через який ошукували мешканців Європейського союзу. Орендовані приміщення вони обладнали технікою та  набрали «співробітників».

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Шахраї купували в DarkNet клієнтську базу та через спеціальне програмне забезпечення, яке унеможливлювало викриття діяльності, зв’язувались з людьми. Телефонуючи своїм жертвам зловмисники представлялися співробітниками іноземних служб з фінансових ринків. Людям пропонували повернути втрачені кошти на торгівельних криптобіржах, які належали псевдоброкерам. Для отримання коштів вони мали завантажити електронний гаманець та завести на нього вказану суму в криптовалюті, як оплату за повернення всіх втрачених грошей. Після виводу крипти на інші рахунки вигадували причини затримання виплат, а потім зникали.

Таким чином зловмисники ошукали 19 людей з різних країн Європи на майже 6 мільйонів гривень.

Минулого тижня організаторів шахрайської схеми затримали, а також провели обшуки в кол-центрах та за їх місцем проживання (в Запоріжжі, Харківській та Дніпропетровській областях). Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, блокноти з алгоритмами дій та чорновими записами, боєприпаси.

Трьом затриманим та ще одному члену групи повідомили про підозру за ч. 3 та 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

У Запорізькому районі загинув чоловік: подробиці

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя