У Запоріжжі працівник суду поширював у соцмережі комуністичну символіку та пропагував тоталітарний режим | Новини Запоріжжя

63-річний мешканець Дніпровського району Запоріжжя на власній сторінці в соцмережі вів незаконну пропаганду. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Правоохоронці встановили, що черговий одного із судів Запоріжжя на своїй сторінці в соцмережі впродовж тривалого часу активно публікував дописи, використовуючи комуністичну символіку.

«Усвідомлюючи, що публікації в соціально-орієнтованих ресурсах сприяють формуванню суспільної думки на користь певної громадської позиції, чоловік хотів довести до широкого кола осіб ідеологію комуністичного режиму, яка посягає на загальний мир, міжнародний правопорядок та безпеку людства», — йдеться у повідомленні поліції.

Під час обшуку в його домі вилучили ноутбук і мобільний телефон, з яких він публікував пропагандистські дописи. Експертиза показала, що ці дописи містять зображення, публічне використання яких заборонено Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимі в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Запорізьке підприємство з водопостачання через суд зобов’язали відремонтувати сховище

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя