Податку у 18% на надходження коштів на карти мешканців України не буде

Податку у 18% на надходження коштів на картки мешканців України не буде.

Податку у 18% на надходження коштів на картки мешканців України не буде. Фото ілюстративне: ssu.gov.ua

Останнім часом в інтернеті почала поширюватися інформація про те, що незабаром планується з кожної суми, яка надходитиме на карткові рахунки українців, віднімати 18%. Міністерство фінансів заперечує появу нового податку.

Оподаткування в Україні розвивається згідно з Національною стратегією доходів України. У цьому великому та комплексному документі описані всі етапи будь-якої реформи у цій сфері.

У тексті Нацстратегії «відсутні заходи щодо оподаткування надходжень на картку фізичної особи», повідомляють у Міністерстві фінансів України. Неправильні висновки щодо запровадження 18% податку було зроблено на основі інформації з розділу 4.3.1 «Реформа спрощеної системи оподаткування».

У цьому розділі немає згадок про «будь-які надходження на картку фізособи». А фразу про вимоги щодо «оподаткування доходів, одержаних поза підприємницькою діяльністю» інтерпретували неправильно, у ній лише відображено загальні принципи оподаткування, які були записані й раніше у Податковому кодексі.

У Мінфіні наголошують, що така важлива реформа, як запровадження нового податку з фізосіб, не може бути прийнята без обговорень із суспільством, органами влади та бізнесом.

Нагадаємо, про те, що на власні кошти українців вводиться податок для поповнення держбюджету, RADA.zp.ua писав зовсім недавно — 30 грудня.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя