Патрулювали вулиці міста та діяли в інтересах окупантів: винесено вирок двом мешканцям Запорізької області | Новини Запоріжжя

Двоє мешканців Запорізької області з 2022 року працюють на загарбників. Вони добровільно доєднались до лав так званих правоохоронців і патрулювали вулиці разом з загарбниками.

Про це повідомляє Ленінський районний суд Запоріжжя.

Один зі зрадників добровільно обійняв посаду «інспектора» в окупаційному «Акимовском управлении Главного управления МВД в Запорожской области». З червня 2022 року він зі зброєю патрулював територію громади разом зі збройними формуваннями РФ, вчиняв протиправні дії в інтересах окупаційної влади, пов’язані з охороною прав та правопорядку.

В ході спеціального засідання чоловіка визнали винним за ч. 7 ст. 111-1 «Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території» Кримінального кодексу України. Його засудили до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та забороною обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на 12 років.

За цією ж статтею судили ще одного мешканця регіону, який з квітня 2022 року добровільно зайняв посаду «оперуполномоченный Отдела уголовного розыска» в окупаційному  «Акимовском управление ГУ МВД в Запорожской области».

Враховуючи ступінь тяжкості та конкретні обставини вчиненого кримінального правопорушення його визнали винним та засудили до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на 15 років.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту їх фактичного затримання.

Винесли вирок поліцейському-зраднику з Запорізької області: за його наводкою окупанти вилучали зброю

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя