Новоприбулі окупанти жадібніші до майна: ворог грабує будинки в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

У тимчасово окупованій Якимівці російські окупаційні війська, за сприяння місцевих колаборантів, продовжують грабувати будинки місцевих жителів. За словами людей, кожен новий «завоз» окупантів жадібніший до майна, ніж попередній.

Про це повідомляють у Центрі журналістських розслідувань.

Військові РФ заселяються в будинки та квартири, які місцева окупаційна влада «націоналізувала», повідомляють місцеві жителі у пабликах. Допомагають загарбникам розселяться квартальні-колаборанти, які повідомляють які будинки порожні.

«Потім орки відразу туди заселяються. Після того, як заселилися, починають виносити все з дому (побутова техніка, одяг та інші речі). Звернення до місцевої комендатури та поліції результату не дає», – пишуть жителі у місцевих пабликах.

За словами жителів Якимівки, така сама ситуація майже у всіх населених пунктах. Більшість будинків, власники яких виїхали, вже пограбовано.

«Що ще гірше, то це стан, в якому вони лишають житло після виїзду. Сумніваюся, що після звільнення в будинках, де селились «асвабадітєлі» взагалі можна буде жити», — розповідає мешканка одного із сіл району.

Українці, які залишилися жити в окупації, неодноразово бачили, як російські військові відправляли награбовану побутову техніку до анексованого Криму та Краснодарського краю.

Інформацію про пограбування будинків підтвердив Олександр Правосуд, начальник Якимівської селищної військової адміністрації. Проте чиновник наголошує, що це питання у компетенції правоохоронних органів. Він не розголошує інформацію, щоб не нашкодити потенційному слідству та покаранню винних осіб.

Реалії сільськогосподарської галузі в окупації: що відбувається у Приазовській громаді.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя