Особливості та будова оптичних мікроскопів

Даний пристрій дозволяє в декілька разів збільшити об’єкти, які невидимі для неозброєного ока. Він надає можливість розрізняти різноманітні структури та вивчати форми. Використовуючи прилад необхідно пам’ятати про деякі правила: добре освітлюйте робоче місце, постійно тримайте лінзи в чистоті, правильно налаштовуйте фокус.

Якщо вам потрібен високоякісний оптичний мікроскоп, рекомендуємо звернути до компанії GSM Комплект. Консультанти допоможуть підібрати найбільш відповідну модель, враховують озвучені побажання, знаходять до клієнтів індивідуальний підхід та відповідають на запитання. Ви точно залишитеся задоволені якістю обслуговування та отриманим товаром.

Деталі

Оптична система складається за наступних елементів:

  • Об’єктив – важлива частина, що дозволяє суттєво збільшувати зображення. Містить спеціальний металевий циліндр і вмонтовані лінзи (кількість залежить від обраної моделі). Цифри на об’єктиві показують, в скільки разів збільшено зображення. Роздільна здатність відповідає за якість.
  • Окуляр – спрощений елемент, складається з двох-трьох лінз, що вмонтовані в циліндр. Діафрагма, розташована між лінзами, визначає межі між полями зору. Нижня лінза відповідає за фіксацію зображення у площині діафрагми, верхня – за спостереження. Цифри показують збільшення окуляра.
  • Освітлювальні деталі – сукупність елементів (дзеркало, конденсор з діафрагмою, світлофільтр), призначення яких полягає у досліджуванні матеріалів завдяки освітлюванню.

Будова мікроскопа досить проста. Виконано поділ на дві системи: оптичну (освітлювальні компоненти, окуляри та об’єктив) та механічну (кронштейни, гвинти, підставка тощо). Кожен елемент відповідає за виконання певних функцій.

Класифікація за призначенням

У наш час оптичні мікроскопи набули не аби якої популярності. Робота приладу заснована на законах стандартної оптики. За призначенням обладнання поділяється на наступні різновиди:

  • біологічний – призначений для вивчання непрозорих об’єктів, так як через мікроскопи проходить світло;
  • стереоскопічний – має об’ємне зображення й також дозволяє вивчати непрозорі об’єкти;
  • металографічний – призначення теж саме, що у перших двох варіантів, від вбудованого освітлювача проходить освітлення;
  • люмінесцентний – дозволяє вивчати не тільки непрозорі, а й прозорі об’єкти з різними ступенями здатності відбиття освітлення.

За конструкцією даний прилад поділяється на тринокулярні, бінокулярні та монокулярні види. Якщо необхідно довго працювати, віддавайте перевагу першим двом різновидам.

До переваг оптичних мікроскопів відноситься доступна ціна, довговічний експлуатаційний термін. Для виготовлення використовуються високоякісні матеріали, що мають стійкість до негативного впливу навколишніх факторів. При покупці рекомендуємо приділити увагу огляду інструмента, зрозуміти, наскільки вам буде комфортно з ним працювати.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя