Організував схему по виїзду ухилянтів за кордон: у Запоріжжі затримали зловмисника | Новини Запоріжжя

37-річний мешканець Запоріжжя організував схему виїзду ухилянтів за кордон. За свої послуги він брав 5-7 тисяч доларів, а за позитивний відгук і рекомендацію каналу знайомим пропонував знижки. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Фігурант справи пропонував ухилянтам реєстрацію в інформаційній системі «Шлях» від імені волонтерських організацій або виготовлення фіктивних документів про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку, нібито від територіальних центрів комплектування. Клієнтів шукав в одному з месенджерів. Вартість «послуг» – від 5 до 7 тисяч доларів.

Фігурант встиг підготувати фіктивні документи для двох чоловіків 30 та 36 років. За свої послуги він отримав 8500 доларів на криптогаманець. Також оплату підозрюваний брав готівкою і на банківську картку.

Під час досудового розслідування правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за силової підтримки КОРД та зібрали докази причетності чоловіка до протиправної діяльності.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 9 років ув’язнення.

Поліція встановлює осіб, причетних до протиправної схеми та тих, хто незаконно скористався такими послугами.

Сфальшували матеріали справи: слідчому та запорізькому прокурору повідомлено про підозру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя