Мріє створити реабілітаційний центр для ветеранів: снайпер із Запоріжжя розповів про війну та свої плани після перемоги | Новини Запоріжжя

До початку повномасштабного вторгнення Ігор мав три сервісних центри з ремонту електротехніки. 24 лютого 2022 року чоловік був в Полтаві по роботі. Та дізнавшись про війну одразу поїхав у Запоріжжя до дружини. На наступний день він вже був у військкоматі.

Про це повідомляють у 110 окремій бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Ігор навчався на інженера зварювальних робіт. Та вже на 3 курсі університету зрозумів, що це не те, чим він хоче займатися в житті. Тож хлопець пішов у військкомат і попросив записати його снайпером. На що йому сказали спочатку вивчитись на механіка-радіотелефоніста. По завершенню навчання Ігор почав служити у морській піхоті в Маріуполі.

Через три роки контрактної служби він звільнився та відкрив власну справу — сервіси з ремонту електротехніки. 24 лютого чоловік був у Полтаві по роботі, то дізнавшись про повномасштабне вторгнення відразу ж поїхав до дружини у Запоріжжі.   

«Жінка вмовила мене залишитися вдома хоча б на одну ніч і я погодився, а вже 25 числа о 6:00 ранку був у військкоматі. Спочатку хотів до своїх — морської піхоти в Маріуполі, вже і з командиром роти зв’язався. Та він сказав, що нема потреби їхати. Тож залишився чекати у військкоматі, звідки нас направили у 110 бригаду ТРО», — ділиться спогадами Ігор з позивним «Халк».

Чоловік служив разом зі снайпером 2 категорії із позивним «Дід». Саме він допомагав «Халку» у вивченні снайпінгу. Перша зброя Ігоря — снайперська гвинтівка Драгунова. Захисник й сам багато тренувався, шукав курси та спеціальну літературу, щоб вдосконалюватись.  

«Зараз воювати важче, аніж в часи АТО, ворог небезпечніший та перед нами стоїть багато викликів, деякі моральні, а деякі фізичні, потрібно бути сильним та витривалим. Одного разу ми виходили на 2 кілометри зі спорядженням понад 70 кілограмів, а я сам важу 80. Зупинятися не можна, щоб не втратити темп, бо тоді вже точно не дійдемо. Отож ми знаємо на що йдемо», — каже захисник.

Увесь вільний час військовий займається саморозвитком та фізичними тренуваннями. Мріє після перемоги України створити реабілітаційний центр для ветеранів, де вони зможуть відпочити, побути наодинці, проходити відновлення з тваринами та звісно ж, спілкуватися.

Ракетний удар по будинку на проспекті: скільки коштів виділили із міського бюджету Запоріжжя для власників постраждалих квартир.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя