Гарно ліпиться і вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників

Хорошо лепится и варится: как приготовить заварное тесто для пельменей и вареников

Практично у кожної досвідченої господині є свій фірмовий рецепт тіста: хтось робить його на кефірі, хтось з яйцем і холодною водою, а інші віддають перевагу листковому дріжджовому, яке можна заморозити для випічки. theLime ділиться простим рецептом заварного тіста на окропі.

Інгредієнти: окріп (200 мл), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (360 г), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

У глибоку ємність розбиваємо яйце, висипаємо сіль і вливаємо рослинну олію. Ретельно перемішуємо і вливаємо окріп.

У ємність для замішування тіста висипаємо просіяне через сито борошно. Формуємо в ньому лунку та виливаємо яєчну суміш. Починаємо замішувати тісто вручну чи за допомогою кухонної машини.

Потім перекладаємо тісто в пакет або загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, готуємо начинку і можна приступати до ліплення.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-06-10/horosho-lepitsya-i-varitsya-kak-prigotovit-zavarnoe-testo-dlya-pelmeney-i-varenikov/52517

 

 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя