Окупаційному чиновнику Запорізької області повідомлено про підозру | Новини Запоріжжя

Ще десять років тому кримчанин розпочав активну проросійську діяльність. Він очолив низку прокремлівських організацій та установ, виступав за захист російської мови та культури. Наразі колаборант обіймає посаду окупаційного «міністра молодіжної політики в Запорізькій області». Прокуратура повідомила йому про підозру у скоєнні низки тяжких злочинів.

Про це повідомляють у прокуратурі автономної республіки Крим та міста Севастополь.

Після анексії російськими окупаційними військами півострова підозрюваний став координувати незаконні збройні формування «Казачество», «Нічні вовки», «Самооборона Криму» та інші. Забезпечував їхній матеріально-технічний стан і залучав нових учасників. Від окупаційної влади отримав посаду радника голови ради міністрів окупованого півострова Сергія Аксьонова. Також він став депутатом від партії «Єдина Росія».

Після початку повномасштабного вторгнення підозрюваного призначили на посаду так званого «міністра молодіжної політики» на окупованій частині Запорізької області.

Фігурант справи неодноразово отримував нагороди від окупаційних адміністрацій, у тому числі медалями «За захист Республіки Крим» та «За заслуги перед Донецькою Народною Республікою 3-го ступеня».

Фігуранту інкримінують «Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України», «Державна зрада» та «Колабораційна діяльність». Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Шахраї привласнили матеріальну допомогу, яку отримала від держави вдова захисника із Запоріжжя.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя