Окупанти перенаправляють підрозділи на Запорізький напрямок через великі втрати — Гуменюк

Окупанти перенаправляють підрозділи на Запорізький напрямок через великі втрати - Гуменюк

Окупанти перенаправляють підрозділи на Запорізький напрямок через великі втрати — Гуменюк — фото: delo.ua

Підрозділи окупантів із Херсонського напрямку перекидають на Запорізьке. Це означає, що там є потреба в живій силі через велику кількість загиблих та поранених.

Як повідомила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, звільнення населеного пункту – завжди копітка робота, дуже важка та потужна, з тяжкими наслідками.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Розуміємо, що озлоблений ворог битиме ще сильніше і, усвідомлюючи свої втрати, може перенаправляти свою озлобленість на громадянське населення. Саме тому кожне пресування видається дуже делікатним, – пояснила Гуменюк.

За її словами, ротація ворога на Запорізькому напрямку відбувається фактично постійно, бо потрібно постійно. Наразі спостерігається перенаправлення підрозділів ворога з Херсонського спрямування на Запорізьке, що говорить про те, що у ворога є потреба безпосередньо у живій силі.

— Ми бачимо, що вони більше пересуваються на Запорізький напрямок, бо там потрібніший, там справді потужніша контрбатарейна боротьба. Хоча на Херсонському напрямку ворог теж намагається підвищити інтенсивність обстрілів, щоби нагнітати ситуацію, — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, у напрямку Мелітополя масово йдуть колони військової техніки ворога.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя