Експерт пояснив, до якої лінії оборони РФ просуваються ЗСУ після звільнення Роботиного

Експерт пояснив, до якої лінії оборони РФ просуваються ЗСУ після звільнення Роботиного.

Експерт пояснив, до якої лінії оборони РФ просуваються ЗСУ після звільнення Роботиного. Фото: mil.gov.ua

Збройні сили України пройшли першу лінію оборони противника біля населеного пункту Роботине, яке офіційно було звільнено. Військовий експерт розповів, де знаходиться основна лінія оборони військ РФ у Запорізькій області.

Як розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в етері «Еспресо», основна лінія оборони окупаційних військ починається за Новопрокопівкою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, зараз окрім Роботиного бачимо у зведеннях Генштабу ЗСУ, що відбуваються подальші бойові дії на південь у напрямку Новопрокопівки та Очеретуватого.

Українські захисники з одного боку розширюють цей плацдарм, який починається від Копані й завершується Новофедорівкою, а також здійснюють заходи з просуванням углиб території.

— Це просування не є простим, тому що основна лінія оборони противника починається за Новопрокопівкою. А у зоні Вербового ми впритул підійшли, навіть входимо у спроби пробити основну лінію ворожої оборони, де починаються фортифікаційні споруди, хвалена «лінія Суровікіна» з «зубами дракона» і таке інше, — зауважив військовий аналітик.

Сергій Згурець пояснив, що є передова лінія оборони та основна, дехто вважає і називає ці лінії оборони, як перша та друга.

Наразі українські захисники пройшли першу лінію оборони на цій ділянці і наразі виходять до основної, другої.

ВІйськовий аналітик зазначив, що основна лінія оборони, яка починається за Новопрокопівкою і тягнеться десь на 4 кілометри в глибину, має значну кількість фортифікаційних споруд, дотів, дзотів, «зубів дракона».

— Також частково там заміновано, але мінування є іншим, з проходами для російських військ. За основною лінією оборони ворога, тобто за другою, починається провалля, бо там залишаються позиції окупантів для підрозділів забезпечення і таке інше. Важливо розуміти, що не «зуби дракона» обороняють ворожі фортифікаційні споруди, а особовий склад. Тому стратегія виснаження противника і далі буде працювати з боку ЗСУ за рахунок активного використання артилерії, — зазначив Згурець.

Загурець додав, що наразі треба спостерігати, як швидко ворог буде перекидати залишки своїх резервів на цю основну лінію оборони, намагаючись максимально довго утримувати ділянку напроти Роботиного.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя