Не допускають до роботи співробітників та викликають на допити: ворог посилює тиск на працівників Запорізької АЕС | Новини Запоріжжя

Співробітники найбільшої атомної електростанції в Європі майже два роки працюють під тиск російських загарбників. Ворог змушує оформляти українських співробітників російські паспорти та підписувати договір із «Росатомом». Ті, хто відмовляється брати російські документи, зазнають регулярного тиску з боку загарбників.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Попри те, що російська окупаційна влада заявляє, що дефіциту кадрів на Запорізькій атомній електростанції немає, ця інформація не відповідає дійсності. Через специфіку професії, окупанти не можуть набрати фахівців. При цьому частину співробітників, які не беруть російські документи та не підписують договори з «Росатомом», окупанти не допускають до робочих місць.

«Діючих працівників станції на роботу не допускають, а викликають на допити та погрожують членам їхніх сімей», — йдеться у повідомленні.

Також окупаційна влада посилила тиск на працівників Запорізької атомної електростанції, які відмовилися працювати на ворога, але не виїхали з Енергодару.

На Запорізькій АЕС спливає термін перебування ядерного палива в усіх реакторах: чим це загрожує

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя