Назад у минуле: окупанти встановили у запорізькому селі пам’ятник Леніну, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У тимчасово окупованому селі Широке Запорізької області загарбники вирішили встановити бюст Леніну, який знесли у 2014 році.

Про це повідомляють російські пропагандисти на своєму Telegram-каналі «За!ТВ».

Раніше у селі стояв пам’ятник Леніну та Горькому, першого знесли (судячи з усього — в рамках декомунізації), а другий залишився на місці. Підібрав бюст кривавого Ілліча місцевий мешканець Олександр, який весь цей час зберігав його у себе вдома в надії повернути на місце.

В сюжеті пропагандистів стверджують, що нібито «усі роботи організували мешканці села», які начебто підігнали техніку та замісили розчин, щоб скріпити частини монумента.

Один з організаторів — Віталій Зарянов, якого титрують «начальником територіального відділу». Він розповідає, як ностальгує за СРСР, «безплатною медициною та навчанням».

Згодом пам’ятник кривавому вождю пролетаріату обіцяють пофарбувати, а до 1 травня висадити навколо постаменту квіти.

Зазначимо, після окупації загарбники стрімко почали повертати Запорізьку область в радянське минуле — перейменовують вулиці та створюють пропагандистські молодіжні мілітаристські організації.

Катували, ґвалтували та продавали людей: оголошено про підозру ексміліціонерам, що очолили катівні в Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя