«Нам протистоїть кадрова армія»: піхотинець про важкі бої на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

«Денді» — піхотинець та інструктор із бойової підготовки бригади «Червона Калина». Він брав участь у важких боях проти окупантів спочатку на Донецькому напрямку (в районі селища Спірне), а зараз підрозділ бійця воює на Запорізькому напрямку.

Про це розповідають у 14 бригаді оперативного призначення імені Івана Богуна Національної гвардії України «Червона Калина».

За словами військового на Донецькому напрямку загарбники відправляли в бій непідготовлені підрозділи. Українські захисники протистояли, переважно, в’язням та «вагнерівцям», які були погано оснащені та підготовлені. З усмішкою пригадує випадок, як після відбиття ворожих позицій, один з окупантів, що вижив, розгубився в темряві та допомагав українським військам копати окопи.

«На Запорізькому напрямку нам протистоїть кадрова армія, яка, так би мовити, знає свою роботу. Вони добре оснащені. Під час боїв знадобляться всі навички, які раніше отримав», — зазначає піхотинець.

Значну ділянку на Запорізькому напрямку ворог обладнав фортифікаціями. Крім того, загарбники використовують велику кількість артилерії та протитанкових розрахунків. В боях застосовується «навчена піхота» ворога. Також російські війська мають багато ударних, розвідувальних і дронів-камікадзе.

Щоб змусити українських захисників покинути укриття й скинути на них вибухівку з безпілотника, ворог навіть використав дрон, який імітував стрілецькі бої за допомогою колонки, згадує «Денді».

«Нашим військам потрібно багато дронів усіх рівнів. FPV-дрони, розвідувальні, ударні дрони, безпілотники оперативно-тактичного рівня. Вони можуть виконувати роботу, яку раніше завжди робила піхота. Навіщо нам посилати людей? Головне для нас – це зберегти життя», — каже піхотинець.

Українські війська просунулися вперед в районі Вербового на Запорізькому напрямку.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя