Наказала знищити всі українські підручники та прибрати українську символіку: викрито зрадницю з Запорізької області | Новини Запоріжжя

Мешканка Бердянського району пристала на пропозицію загарбників і очолила «Бердянський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів №8». На своїй посаді вона впроваджувала російські стандарти освіти, закликала місцевих мешканців віддавати дітей навчатися за стандартами РФ і приєднуватись до лав окупантів.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

За вказівкою зрадниці в навчальному закладі знищили всі українські підручники та вчать дітей по російським. Також за наказом зловмисниці з території школи прибрали всю українську символіку, а на її місці встановити російську.

Фігурантка справи пропагувала у навчальному закладі так зване «СВО» та виправдовувала воєнні злочини загарбників. Зловмисниця провела у закладі спортивні змагання під егідою РФ з метою підтримки «СВО» та пропаганди «русского мира». Учасників нагороджували грамотами з російської символікою.

Зрадниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 «Дії спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти» Кримінального кодексу України.

Погрожують подати у розшук та затримувати: в Запорізькій області загарбники змушують чоловіків ставати на військовий облік

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя