У історичному будинку в центрі Запоріжжя, який зруйнувала російська ракета, майже відновили перший поверх, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У історичному будинку на проспекті Соборному, 151, який є архітектурною памʼяткою, вже майже відновили зруйнований 1-й поверх.

Про це повідомив в.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв в Telegram.

За його словами, завершене мурування 1-го поверху, наступного тижня стартує відновлення 2-го поверху. Вже збудовано опорну колону у підвалі, а паралельно утеплюється фасад будинку та йде ремонт покрівлі. Сьогодні починається ремонт 1-го під’їзду.

Окрім цього, триває відновлення ще трьох будинків:

Кияшка, 22. Завершується відновлення стіни та встановлення крокв. Пошпакльовано стіни укриття. Демонтовано стару систему опалення, наступного тижня монтуватимуть нову.

Сталеварів, 16. Завершено бетонні роботи у підвалі. Наступного тижня бетонуватимуть плити перекриття між підвалом і 1-м поверхом, розбиратимуть старий дах і облаштовуватимуть новий.

Зестафонська, 10. Облаштовано частину покрівлі. У пошкодженому під’їзді забетоновано плити перекриття даху. Йде підготовка до утеплення будинку. Змонтовано і утеплено стояки водопостачання та водовідведення, по квартирам розведено електромережу. Квартири пошпакльовано на 90%.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Запоріжжі частково зруйновано 11 багатоповерхових будинків. На сьогодні кошти на відновлення всіх постраждалих будинків знайдено. Наразі активно ведуться відновлювальні роботи у чотирьох із них.

У Запоріжжі оголосили тендер на ремонт зруйнованої росіянами багатоповерхівки: виділяють 45 млн гривень

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя