РФ бреше, що на Запорізькій АЕС проводяться ремонтні роботи, — Держатомрегулювання

РФ бреше, що на Запорізькій АЕС проводяться ремонтні роботи, - Держатомрегулювання.

РФ бреше, що на Запорізькій АЕС проводяться ремонтні роботи, — Держатомрегулювання. Ілюстративне фото: t.me/znppatom

Російські військові вводять в оману МАГАТЕ і міжнародну спільноту, говорячи про наміри провести ремонтні роботи на енергоблоці №5 Запорізької АЕС.

Російські окупанти брешуть про ремонт на Запорізькій атомній електростанції. Ремонтні роботи на станції не проведуть, оскільки у РФ немає відповідних запчастин, щоб ремонтувати обладнання. Про це заявив виконуючий обов’язки голови Держатомрегулювання Олег Коріков в етері національного телемарафону єдиних новин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загарбники перевели в стан «холодного» зупину енергоблок №5 Запорізькій АЕС, перед цим вони запустили енергоблок №4, причиною стали нібито ремонтні роботи. Але єдиним прийнятним станом для ЗАЕС є «холодний стан».

За словами Корікова, до окупації на Запорізькій АЕС працювали 11 тисяч осіб персоналу. Зараз близько 3-4 тисяч, цього зовсім недостатньо для того, щоб безпечно експлуатувати і забезпечувати технічне обслуговування, підготовку персоналу та все інше відповідно до правил з ядерної та радіаційної безпеки і міжнародних принципів безпеки.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя