Карта бойових дій в Україні 7 квітня

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 7 квітня, в Україні розпочався 774-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 7 квітня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна має недостатньо техніки, щоб протистояти ініціативі РФ на полі бою. Зеленський заявив в інтерв’ю, що вийшло в ефір 6 квітня, що українські сили нині не мають достатньої кількості боєприпасів для початку та підтримки майбутніх контрнаступальних операцій, і підтвердив, що українські сили нині використовують безпілотники, щоб частково компенсувати нестачу артилерійських боєприпасів на театрі. воєнних дій. Зеленський наголосив, що Україна має провести контрзаходи, щоб позбавити російські сили можливості готувати та проводити значні наступальні зусилля, а не покладатися лише на оборонні операції. Зеленський заявив, що завдання ударів по скупченням російських сил є одним з таких контрзаходів, але українським силам не вистачає зброї дальньої дії для завдання ударів по скупченням російських сил та іншим цілям, необхідним для підриву російських операцій. Високопоставлені українські чиновники вже давно закликають до своєчасної та постійної військової допомоги Заходу, яка дозволить Україні проводити як оборонні, так і контрнаступальні операції, коли час є оптимальним для України для проведення таких зусиль, на відміну від того, що нестача матеріальних засобів обмежує здатність України планувати та проводити операції.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Президент України Володимир Зеленський заявив у телеінтерв’ю 6 квітня, що наразі немає загрози наземного вторгнення Росії до Харкова і всі розмови про плани Росії щодо захоплення міста є інформаційними операціями, спрямованими на розпалювання паніки в Україні.

Повідомляється, що українські сили домоглися невказаних тактичних успіхів на Куп’янському та Лиманському напрямках на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна 6 квітня. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили атаки російських військ у районі Терного (на захід від Кремінної) та Білогорівки (на південь від Кремінної), хоча російські блогери стверджували, що російські війська наступають на околиці Терного та біля крейдяного кар’єру у Білогорівці.
Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

6 квітня російські війська продовжили просування на захід від Бахмута у напрямку Часового Яру, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Російські блогери стверджували, що російські війська, в основному підрозділи 98-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ), продовжували атаки на північний схід та південний схід від Часового Яру та захоплювали позиції в лісових масивах уздовж залізниці на сході та в заповіднику Ступки-Голубівський на південному сході. Блогери стверджували, що російські сили завдали важких артилерійських, ракетних та авіаударів за українськими позиціями в Часовому Яру та його околицях. Блогер також заявив, що підрозділи російської добровольчої бригади «Північ-V» (Російський добровольчий корпус) відтіснили частину українських сил від Богданівки (на північний захід від Бахмута) до Часового Яру та Калинівки (між Богданівкою та Часовим Яром). Інший російський блогер заявив, що вразлива логістика, ймовірно, ускладнить зусилля Росії щодо просування до Часового Яру і що російським силам необхідно приділити пріоритетну увагу додатковим заходам щодо захисту від ударів українських безпілотників та стабілізації своїх ліній постачання, а не поспішати з тиском на Богданівку (між Бахмутом і Часовим Яром).
Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували просуватися на захід від Авдіївки на тлі атак 6 квітня. Геолоковані кадри, опубліковані 6 квітня, показують, що російські війська просунулися на південний захід від Уманського (на захід від Авдіївки) під час ймовірного механізованого штурму чисельністю роти та до центру Первомайського (на південний захід від Авдіївки). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 6 квітня, показують, що російські війська просунулися далі в північні Бердичі (на північний захід від Авдіївки), але, ймовірно, не досягли цього поступу протягом останнього дня. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в районі Бердичів і на північ від нього, а також у південній та центральній частині Семенівки (на захід від Авдіївки). Блогери також стверджують, що російські війська очищають лісові масиви між Тоненьким (на захід від Авдіївки) та Водяним (на південний захід від Авдіївки). Проте, ISW не може підтвердити ці заяви Росії. Інший російський блогер заявив, що російські сили намагаються витіснити українські війська з Первомайська і просунутися до Уманського (обидва на південний захід від Авдіївки).
Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька на тлі бойових дій 6 квітня. Геолоковані кадри, опубліковані 6 квітня, показують, що російські війська просунулися на північну околицю Новомихайлівки (на південний захід від Донецька) і далі на захід, у центральну Новомихайлівку. Російський блогер заявив, що російські війська також просунулися в поле на південний схід від Новомихайлівки, але ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Позиційні бої тривали також на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Костянтинівки. Повідомляється, що у Новомихайлівці ведуть бої підрозділу 105-го стрілецького полку т.зв. Донецької Народної Республіки (ДНР) (1-й армійський корпус ДНР).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

6 квітня у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей у районі Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) продовжилися позиційні бої.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

6 квітня позиційні бої тривали в районі Роботино та на північний захід від Вербового (на схід від Роботино) на заході Запорізької області. Український головнокомандувач генерал-полковник Олександр Сирський охарактеризував російські атаки в районі Роботино та Вербового як локальні наступальні операції, метою яких є повернення раніше втрачених територій. Російський блогер заявив, що російські та українські сили активно використовують дрони в районі Роботино. Повідомляється, що на запорізькому напрямку діють підрозділи 108-го гвардійського повітряно-десантного полку (ВДВ) та, ймовірно, підрозділи 56-го гвардійського полку ВДВ (обидва входять до складу 7-ї гвардійської дивізії ВДВ).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя