Екскерівнику «Мотор Січі» загрожує 15 років: справу Богуслаєва передали до суду

Екскерівнику "Мотор Січі" загрожує 15 років: справу Богуслаєва передали до суду.

Екскерівнику "Мотор Січі" загрожує 15 років: справу Богуслаєва передали до суду. Фото: graty.me

СБУ завершило досудове розслідування щодо експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва і директора Департамента зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Як повідомили у прессдуєбі СБУ, Богуслаєва обвинувачують у колабораційній діяльності, пособництві країні-агресору, перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань та участі в терористичній організації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

СБУ арештувало майно обох фігурантів справи на 12 мільярдів гривень. Зокрема на нерухомість, корпоративні права, кошти, які здобули злочинним шляхом і оформили на родичів за кордоном. 

Слідчі вважають, що керівництво запорізького підприємства налагодило транснаціональний канал постачання двигунів та інших запчастин до гвинтокрилів на росію. Посадовці діяли у змові з представниками російської корпорації «ростех», яка займається виробництвом зброї. 

Повідомляється, що отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних гвинтокрилів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

У квітні 2022 року експрезидент «Мотор Січі» наказав розібрати гелікоптер та приховати документацію на повітряне судно, заблокувавши поставку для потреб Головного управління розвідки.

Нагадаємо, що у жовтні цього року СБУ затримала директора підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення.

Варто зазначити, що 18 жовтня 2000 року Богуслаєв отримав російський паспорт, та відправляв до Росії двигуни для вертольотів, з яких тепер обстрілюють українське цивільне населення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя