У Запоріжжі голова ОВА Юрій Малашко не зміг потрапити до укриття під час тривоги

У Запоріжжі голова ОВА Юрій Малашко не зміг потрапити до укриття під час тривоги.

У Запоріжжі голова ОВА Юрій Малашко не зміг потрапити до укриття під час тривоги. Фото: zp.gov.ua

У Запоріжжі до сих пір більшість укриттів в місті не готові до захисту людей під час повітряної тривоги. Очільник ЗОВА Юрій Малашко сьогодні, 23 листопада, не зміх потрапити до сховища.

За словами очільника Запорізької ОВА Юрія Малашко, під час чергової повіряної тривоги у період із 12:32 до 12:52 він не зміг потрапити до укриття, бо воно було недоступне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Це вже не перший випадок, коли громадяни не можуть скористатися сховищем  під час тривоги, — повідомив Малашко.

Голова ЗОВА звернув увагу на те, що тривалість повітряних тривог становить в середньому 14-15 годин на добу. Отже, сховища мають бути доступними для людей цілодобово.

— Дуже прикро, що на 638-й день війни частина керівників наших підприємств, установ, організацій, які є балансоутримувачами об’єктів фонду захисних споруд, не усвідомлюють відповідальність перед суспільством щодо забезпечення доступу громадян до сховищ в режимі 24/7, — зазначив Юрій Малашко.

Очільник Запорізької ОВА адресував звернення депутатському корпусу Верховної Ради України, закликавши їх посилити кримінальну відповідальність за закриті укриття.

Варто зазначити, що укриття у Запоріжжі — це болюча тема, адже близько половини з них знаходяться у непридатному стані або ж не відкриваються під час повітряної тривоги.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя