Ексдепутату міської ради дали 15 років ув’язнення за наведення ракет на Запоріжжя | Новини Запоріжжя

Мешканця Запоріжжя визнали винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Він отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що ексдепутат міської ради, який ще з радянських часів залишився вірним комуністичній ідеології, активно підтримав широкомасштабне вторгнення РФ.

У 2022 році він став усіляко допомагати спецслужбам РФ, сподіваючись на найскорішу окупацію Запоріжжя та Запорізької області.

За вказівками кураторів обвинувачений збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також розташування об’єктів військового та оборонно-промислового комплексу. Також він фіксував наслідки ворожих ударів по Запоріжжя, а дані передавав через Telegram.

За його наведенням навесні 2023 року окупанти завдали ракетний удар по житловому мікрорайону міста. Також він скорегував не один ворожий обстріл об’єктів критичної інфраструктури обласного центру.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, двом росіянам заочно повідомили про підозру за від’єднання ЗАЕС від енергосистеми України.

Брав участь у переводі енергоблоку Запорізької АЕС в стан «гарячого зупину»: повідомлено про підозру зраднику

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя