Деякі мешканці окупованої Кирилівки повертаються в селище: подробиці | Новини Запоріжжя

Понад півтора року тому російські загарбники окупували Кирилівку. Після силового захоплення курортного селища частина мешканців виїхала з окупації на підконтрольну Україні території або за кордон. Наразі деякі люди повертаються додому.

Про це повідомив Іван Малєєв, селищний голова Кирилівки «Новинам Приазовʼя».

За словами селищного голови люди повертаються, бо окупаційна влада привласнює майно людей. Ще рік тому у квартири людей, які виїхали почали заселятися окупаційні війська.

«У нас же не місто, а селище невеличке, тому люди друг друга знають. Я думаю, колаборанти давно розповіли і зробили для себе такий реєстр, по якому сьогодні це майно переходить у власність інших людей. Небагато людей повертаються, але є такі випадки. Повертаються, щоб вберегти своє майно», – сказав Іван Малєєв.

У приватному секторі селища мешкає цивільне населення, або, можливо, перевдягненні у цивільний одяг загарбники. За словами Івана Малєєва випадків заїзду російських військових в приватні будинки вони не спостерігали.

Окупаційна влада «націоналізує» та розкрадає також бази відпочинку, власники яких не пішли з ними на співпрацю. На деяких привласнених базах вже працює російський  бізнес. В курортному селищі, загалом, близько півтисячі баз, в частині з них мешкають російські військові.

Люди на межі виживання: окупаційна влада Запорізької області штучно створює гуманітарну кризу.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя