«Борщ ніколи не набридає, як немає борщу, то немає, що їсти»: що готують військові на Запорізькому напрямку

Борщ, який готують військові. Фото: Суспільне Запоріжжя

Військовослужбовці 118 окремої механізованої бригади, які воюють на Запорізькому напрямку, між бойовими завданнями готують для побратимів. Бійці на псевдо “Гоголь”, “Святий”, "Вінниця" та "Мороз" в цивільному житті працювали у різних галузях, але на передовій вигадують різноманітні страви. В їхньому меню є борщі, супи, каші, салати і навіть тістечка.

Військовий на псевдо “Гоголь”

40-річний військовий на псевдо “Гоголь” востаннє готував в студентські роки, але за час повномасштабної війни довелося покращити кулінарні навички. Каже, із собою завжди має газовий балон, воду та сухпаї:

Військовий на псевдо “Гоголь”. Фото: Суспільне Запоріжжя"Треба харчуватися гарно, щоб працювати потім також влучно, вдало і не було до нас нарікань, що хлопці голодні. Буває взагалі не готуємо, по різному, це залежить від нашої роботи, яку ми виконуємо. Буває таке, що сухпаї виручають".

Тушонка. Фото: Суспільне Запоріжжя

В цивільному житті “Гоголь” працював в охороні, також був вантажником, бойового досвіду не мав. Але на початку повномасштабного вторгнення став на захист країни:

«Щоб бути корисним для країни, хоча б, навіть, варити їсти» Військовослужбовець на псевдо «Гоголь»

Військові обідають. Фото: Суспільне Запоріжжя

Боєць на позивний “Святий”

Боєць на позивний “Святий” — бойовий медик. Коли має час, пригощає побратимів смачненьким:

Бойовий медик на псевдо «Святий». Фото: Суспільне Запоріжжя"Поки всі хлопці на виїзді, працюють по цілям, виконують нашу основну задачу, то я готую на вечерю плов. Іноді навіть тістечка їм роблю: печево, згущенка туди, какао, і робимо такі тістечка, які називаються картопелька".

Плов, який готують військові. Фото: Суспільне Запоріжжя

«В цивільному житті я займався іншими справами, а кулінарія — це моє хоббі» Бойовий медик на псевдо «Святий»

Заправка для борщу, який готують військові. Фото: Суспільне Запоріжжя

Боєць на позивний "Вінниця"

Боєць на позивний "Вінниця" останні 17 років був на заробітках за кордоном, але з початком повномасштабної війни повернувся аби захищати країну. Каже, приготування їжі допомагає відволікатися:

Військовослужбовець на псевдо «Вінниця». Фото: Суспільне Запоріжжя"Коли свіже м'ясо, коли тушонка, буде постачання та й буде свіже м'ясо, то чи смажемо, чи так варимо. Доводиться цю роботу виконувати. Вдома не робив, то тут роблю".

Суп, який готують військові. Фото: Суспільне Запоріжжя

«Борщ ніколи не набридає, як немає борщу, то немає, що їсти» Військовослужбовець на псевдо «Вінниця»

Військові готують. Фото: Суспільне Запоріжжя

Військовий на позивний "Мороз"

46-річний військовий на позивний "Мороз" від початку повномасштабної війни був в теробороні, а вже з 2023 року бере участь у бойових завданнях на Запорізькому напрямку. Зізнається, коли приїжджає у відпустку додому, то також допомагає дружині:

Військовослужбовець на псевдо «Мороз». Фото: Суспільне Запоріжжя

«Я коли додому у відпустку приїжджаю, я готую» Військовослужбовець на псевдо «Мороз»

Читати ще

Читати ще Ресторанні страви в бліндажах: що готують кухарі військовим на Запорізькому напрямку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя