«Беруть на олівець» українців без російських паспортів та обмежують в’їзд: ворог посилив терор мешканців Запорізької області | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада продовжує тероризувати мирних мешканців тимчасово окупованих територій, які не оформлюють російські документи. Людей з українськими паспортами почали брати «на олівець», а до Енергодару взагалі заборонили в’їжджати всім, у кого немає російського документа.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Ворог посилює контроль за тими хто відмовився оформлювати будь-які російські документи. Основні погрози дві: «націоналізація» майна та показова депортація з тимчасово окупованих територій.

Так, у Мелітополі та районі російські загарбники проводять подомовий обхід під час якого беруть «на олівець» тих, в кого немає російських документів, щоб в подальшому їх контролювати.

«Вони це роблять для створення реєстру людей, які не отримали російський паспорт і з 1 січня, як обіцяли, вважати їх іноземцями. Їх будуть реєструвати за міграційним законодавством і вони зможуть перебувати лише 30 діб після оформлення міграційної карти, а потім ворог збирається депортувати їх з нашої тимчасово окупованої території», — каже Іван Федоров.

Водночас в Енергодарі ворог ввів нові фільтраційні заходи: відтепер туди можуть в’їхати тільки ті, в кого є російський паспорт. Більше нікого вони не пропускають. Фільтрацію влаштували і у Василівському районі — перевіряють кожну машину на українських номера та його власника.  

Відмовитись від укладання контракту неможливо: ворог продовжує приховану мобілізацію на окупованих територіях.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя