Аналітики розповіли про ситуацію на Запорізькому напрямку

Аналітики розповіли про ситуацію на Запорізькому напрямку.

Аналітики розповіли про ситуацію на Запорізькому напрямку. Ілюстративне фото: reuters.com

1 та 2 січня на кордоні Донецької та Запорізької областей продовжувалися позиційні бої, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Російські та українські джерела заявляли про позиційні бойові дії на південь та південний захід від Великої Новосілки поблизу Урожайного на захід від Старомайорського (Донецька область), а також на північ від Приютного та на південь від Новодарівки (Запорізька область). Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

31 грудня російський блогер заявив, що війська РФ нібито просунулися у невизначеному районі між Новопрокопівкою і Вербовим Запорізької області. Російський «воєнкор» 1 січня заявив, що українські сили відбили невизначені позиції на південь від Вербового.

Українські та російські джерела заявили 1 і 2 січня, що позиційні бої тривали на захід і південь від Роботиного, а також поблизу Вербового і Новофедорівки.

Російський «воєнкор» заявив, що на заході Запорізької області погодні умови залишаються складними. Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що частини російського 234-го десантно-штурмового полку (ВДВ) і 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади просувалися на захід від Роботиного з Копані.

Нагадаємо, 3 січня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська просунулися вперед в районі Вербового на Запорізькому напрямку.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя