У Запоріжжі затримали агента РФ, який встановлював приховані камери для спостереження за технікою ЗСУ

У Запоріжжі затримали агента РФ, який встановлював приховані камери для спостереження за технікою ЗСУ.

У Запоріжжі затримали агента РФ, який встановлював приховані камери для спостереження за технікою ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

В Запоріжжі СБУ затримала мешканця Запоріжжя, який за вказівкою ФСБ встановлював приховані вебкамери на автодорогах для спостереженням за рухом техніки ЗСУ.

В СБУ повідомли, що наприкінці вересня зрадник вийшов на адміністратора проросійського Телеграм-каналу, де запропонував свою допомогу. З чоловіком зв’язався представник ФСБ, який надав завдання з розвідувально-підривної діяльності та інструкції з їх виконання. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одним з перших завдань став збір інформації про роботу обласного управління СБУ. Таким чином ворожий агент потрапив у поле зору контррозвідки Служби безпеки, яка почала документувати протиправну діяльність. 

Зрадник встановлював вздовж основних автошляхів регіону приховані веб-камери. Точки спостереження вказував куратор агента, а для маскування камери встановлювали на опорах зовнішнього освітлення.

Відеопристрої мали забезпечувати безперервне спостереження за трафіком транспорту з віддаленим доступом для ФСБ. Особлива увага була зосереджена на колонах важкої техніки та артилерії, яке бере участь у контрнаступі. Співробітники СБУ своєчасно їх виявили і деактивували.

Зрадника затримали під час технічної перевірки однієї з камер. У квартирі фігуранта вилучили нову камеру спостереження. За свою діяльність він отримав 30 тисяч гривень. 

Чоловікові оголосили підозру за замах на державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя