В ISW заявили про локальні наступи РФ поблизу Оріхова, розкривши мету ворога

В ISW заявили про локальні наступи РФ поблизу Оріхова, розкривши мету ворога.

В ISW заявили про локальні наступи РФ поблизу Оріхова, розкривши мету ворога. Ілюстративне фото: t.me/@V_Zelenskiy_official

Російські окупаційні сили розпочали локальні наступальні операції в районі Авдіївки Донецької області та Оріхова Запорізької області. Аналітики вказали на головну мету загарбників.

В аналітичному матеріалі Інститута вивчення війни (ISW) зазначається, що у понеділок, 9 жовтня, ЗС РФ розпочали локальні наступи в районі Авдіївки, кинувши в атаку, за даними Генштабу ЗСУ, до трьох батальйонів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Експерти зазначають, що за кілька днів окупанти не просунулися, проте пропаганда РФ представляє те, що відбувається, як «значну наступальну операцію». РосЗМІ заявляють, що російська армія прагне оточити українські війська в Авдіївці та захопити місто.

Водночас росіяни активізували наступи і в районі Оріхова. За словами аналітиків, активність ЗС РФ поблизу міста – це спроба відтягнути українські сили від Роботиного.

В ISW пояснили, що локальні наступальні операції армії РФ в районі Авдіївки та Оріхова загарбники спрямовують на те, щоб стабілізувати ЗСУ та не дати військовому керівництву України перекинути резерви до критичних зон бойових дій у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя