Через які продукти можна отруїтися влітку / © unsplash.com
У спекотну погоду небезпеку для здоров’я можуть становити молочні продукти, м’ясо, риба, овочі та фрукти. Повідомляє ТСН.
Про це в ефірі телеканалу КИЇВ24 розповіла Єлена Сидоренко — експертка з якості харчових продуктів і професорка кафедри товарознавства та фармації Державного торговельно-економічного університету.
Де криється ризик?
За словами фахівчині, особливу загрозу становлять домашнє непастеризоване молоко та продукти, що зберігалися з порушенням санітарних норм. Вона радить ретельно мити овочі та фрукти, особливо ті, які вживаються сирими.
Це пов’язано з тим, що бактерії активно розмножуються вже при температурі понад 10°C, що може призводити до утворення токсичних речовин.
"Ризики підвищуються через порушення температурного режиму. Особливо уважно слід ставитися до продуктів, що швидко псуються", — пояснила Сидоренко.
Стосовно кондитерських виробів, експертка порадила обирати тістечка з масляними кремами, оскільки вони краще зберігаються в умовах підвищеної температури.