Зменшення зарплатні, допити й депортації: ворог погрожує мешканцям Запорізькою області, які не оформлюють ворожі документи | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада вимагає аби мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області до 1 січня 2024 року оформили російські паспорти. До тих, хто цього не зробить будуть застосовувати фільтраційні заходи.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.   

Жителів тимчасово окупованої території, який не матиме російського документа, постійно затримуватимуть і допитуватимуть у комендатурі. Крім того, співробітники підприємств отримуватимуть зарплату на 30% менше, бо оподаткування для іноземців більше. Також ворог обіцяє робити публічні депортації.

«Вони точно будуть публічно депортувати для того, щоб залякати наших мешканців, — каже Федоров. — Вони зроблять неможливим знаходження на тимчасово окупованій території. Це вже не говорячи про те, що доступ до медицини обмежать і не буде жодних соціальних виплат. Вони зроблять так, щоб людина не відчувала себе навіть людиною у тимчасово окупованому Мелітополі, який на сьогодні є в’язницею насправді».

Міський голова Мелітополя також повідомив, що з 1 липня процедура отримання російських документів ускладниться – для отримання громадянства необхідно буде складати екзамени.

Окупаційна влада ліквідувала популярний дитячий оздоровчий центр в Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя